bananer-i-pyjamas

Bananer i pyjamas

I ett tidevarv då det enda vi svenskar verkar kunna prata om är det nyfödda BARNET så tänkte jag ta tillfället i akt att skriva om något som verkligen är viktigt. Nämligen Björn Ranelids, Thorsten Flincks och Sean Banans deltagande i Melodifestivalen. Dessa tre oheliga musketörer. Eller MUUSSSketörer som Bananen skulle uttryckt det följt av ett utdraget ”rhhhuuuuummmmpaaaa” och ett haschfnittrigt asgarv. Man kan bara konstatera att våren 2012 är året då de tre slutgiltigt lustmördat på den svenska Jantelagen. De har förlustat sig på Jante, mördat honom och till sist har de gett honom en välförtjänt ståplats i Nybroviken. Som grädde på bananen har de till sist avslutat med att dansa hiphopmoves på graven. Strax utanför Dramaten.

 

För så här är det. I Ranelids värld är det inte han som är galet solbränd. Det är alla andra som är sjukt bleka. När grammatiken inte passar Ranelid så är det inte han som ska ändra sitt sätt att skriva på. Istället är det Svenska Akademin som ska ändra skrivreglerna. För att inte tala om vad som händer i Thorsten Flincks värld. Där finns det bara en sak han kan misslyckas med. Nämligen att misslyckas. Och när Sean Banan trycker på stoppknappen på bussen är det inte bussen som slutar köra. Det är jorden som slutar snurra. När ”kingen glider in” på scen så är han en så udda fågel att till och med Kikki Danielsson sätter falukorven i halsen.
När alla andra artister i Melodifestivalen knappt gör spår i snön på grund av brist på personlighet så stjäl dessa tre till och med löpsedlar från den nyfödda BARNET. De är superstars. De är större än galaxen Vintergatan. De är större än livet självt. Att universum expanderar beror uteslutande på att de behövs mer plats för dessa tre egon. Alla tre är så stora så när de ringde till schlagergeneralen Christer Björkman fanns det bara två knappval på hans Iphone-skärm. ”Svara”, eller ”Svara!”. Tillsammans satte de slutgiltigt spiken i kistan för vår återhållsamma inställning till att man inte ska sticka ut och tro att man är nåt.

Jag tillbringade helgen i Barcelona och missade därför sista delfinalen. Men det spelar ingen roll. Allt spännande som kommer inträffa i Mello har redan hänt. Därför vädjar jag nu till Christer Björkman så han låter alla tre vinna Melodifestivalen. Då kan vi skicka dem tillsammans till Baku i maj. Det vore det ultimata beviset på att vi svenskar inte längre är ett gäng förtyckta Janteidioter. Utan att vi numera är ett synnerligen kulturellt och förfinat folk.